EasySecure.cloud - Security & Hosting

EasySecure International heeft veiligheid uiteraard hoog in het vaandel staan. Wij kiezen dan ook voor de beste beveiliging en werken samen met de beste hosting partijen.

In de afbeelding hieronder ziet u een schematische weergave van een LAN omgeving met een aantal van onze scanners die verbinding maken met de EasySecure software. In dit artikel bieden wij u meer informatie over de hosting & veiligheid van de EasySecure software.

De EasySecure software is gehost in de datacenters van Cyso. Hieronder volgt wat korte informatie, alle informatie kunt u terugvinden op de website van Cyso:   www.cyso.com

• Nederlands bedrijf opgericht in 1997.
  • ISO 20000, ISO 27001, NEN 7510, ISO 9001, OHSAS 18001; PCI-DSS; ISO 14001 gecertificeerd
  • 3 geografisch gescheiden tier4 datacenters
  • Alle data is opgeslagen in Nederland
  • Alleen gecertificeerde en gescreende medewerkers in dienst.
  • 24//7 Extended Managed Services
  • Wereldwijde connectiviteit met diverse tier1 providers
  • Doorlopende check op security
  • Doorlopende check op infrastructuur
  • Geen single point of failure
  • Diverse fallback scenario’s beschikbaar

In de afbeelding hieronder kunt u een overzicht terugvinden van de netwerk infrastructuur van EasySecure. Zowel de databases als de webapplicatie zijn streng beveiligd en beide redundant uitgevoerd. Mocht er onverhoopt een server of database onbereikbaar zijn dan is er direct een backup beschikbaar waardoor de software altijd bereikbaar is.

Door het gebruik van een load balancer kiezen wij altijd de snelste route voor de actie die u wenst uit te voeren. Is er veel verkeer op via web1? Dan stuurt de load balancer u automatisch via web2 naar de gewenste pagina.

UW SOFTWARE ALTIJD BESCHIKBAAR
Helaas zijn Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen tegenwoordig een fact of life geworden. Steeds meer organisaties krijgen hiermee te maken. Om deze goed af te kunnen slaan, volstaat reguliere netwerkapparatuur meestal niet meer of niet goed genoeg. Het gebruik van specialistische apparatuur is daarom onontbeerlijk.

De DDoS mitigation service van Cyso houdt onze servers en applicaties beschikbaar tijdens aanvallen; of deze nu gericht zijn op een server, netwerk, DNS systeem of applicatie. Cyso gebruikt specialistische apparatuur die speciaal bedoeld is om dit soort aanvallen te detecteren, te isoleren en op te vangen, zodat onze dienstverlening hier geen hinder van ondervindt. De DDoS bescherming werkt out-of-the box, geeft zeer gedetailleerd real-time en historisch inzicht in het verkeer, beschermt tegen vele soorten aanvalstypes en houdt wereldwijde trends in de gaten om actuele situaties te kunnen analyseren.

ENTERPRISE LOADBALANCING

Wij willen uiteraard dat zoveel mogelijk mensen gebruik maken van onze software, maar de resulterende drukte kan ook negatieve gevolgen hebben voor de performance en beschikbaarheid van IdentySoft. Dat willen wij uiteraard voorkomen. Mogelijke overbelasting en uitval van onderdelen kunnen gelukkig voorkomen en opgevangen worden door het gebruik van intelligente load balancing en content delivery oplossingen die specifiek afgestemd zijn op onze applicaties en dienstverlening.

Enkele voorbeelden:

• Verdeling van verbindingen op basis van onderliggende capaciteit
  • Slimme verspreiding van binnenkomende connecties
  • Automatisch detecteren van uitval of overbelasting
  • Beperken van het aantal verbindingen per server/applicatie
  • Caching van content op de loadbalancer

Door het gebruik van een load balancer kiezen wij altijd de snelste route voor de actie die u wenst uit te voeren. Is er veel verkeer op via web1? Dan stuurt de load balancer u automatisch via web2 naar de gewenste pagina.

DATABESCHERMING & ADVANCED FIREWALLING

Misbruik van uw data door kwaadwillenden is een serieuze bedreiging die voorkomen moet worden. Wij zorgen uiteraard voor de juiste maatregelen zodat onze software goed beschermd is.

Met een firewall kunt u controleren op welke wijze er contact met uw platform en systemen kan worden gemaakt. Maar een reguliere firewall kan niet of nauwelijks controleren of er vreemde afwijkingen plaatsvinden bij verkeer via de toegestane kanalen. Door gebruik te maken van Application Firewalls en Intrusion Detection/Prevention Systems kan Cyso veel gedetailleerder controleren op de inhoud van het verkeer. Het is hiermee niet alleen mogelijk om op basis van IP adres en poort verkeer filteren en blokkeren, maar ook op protocol en applicatieniveau.

Door gebruik van Layer 7 filtering en DPI (Deep Packet Inspection) is het mogelijk om op basis van patronen (zoals SQL injects, XSS, malware en virussen) malafide dataverkeer detecteren en blokkeren. Ook is het mogelijk om de inhoud van het dataverkeer te controleren om zo te detecteren of er wellicht door kwaadwillenden wordt geprobeerd misbruik te maken van mogelijke kwetsbaarheden in een applicatie of systeem. Cyso biedt verschillende oplossingen op basis van specialistische apparatuur om dit mogelijk te maken.

SECURITY PROFILES

Om nog duidelijker de kaders te scheppen voor correct gebruik van uw diensten en applicaties biedt Cyso oplossingen voor specifieke security profielen.  Zo maken wij gebruik van onze eigen VDOMs waarin regels worden opgesteld die corresponderen met de eigenschappen van uw diensten. Met een VDOM beschikken wij  over een dedicated, onafhankelijke virtuele security appliance. Elk VDOM bevat eigen interfaces, security profielen, routering, administratie en vele andere mogelijkheden.

Heeft u toch nog vragen over de veiligheid, communicatie en encryptie binnen EasySecure ? Neem een kijkje in de gerelateerde artikelen of neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Gerelateerde artikelen - Security Software & Hardware

Gerelateerde artikelen - AVG & Privacy