EasySecure International

      i3.IdentySoft.com - Hoe zit het mijn privacy?

      Als er gesproken wordt over privacy en biometrie moet men direct kijken over wat voor systeem men praat. Bij de systemen van de overheid (politie, paspoort etc) wordt er uitgegaan van een systeem waarbij met plaatjes opslaat. (Afis systemen) Deze systemen kunnen als zij in verkeerde handen vallen of verkeerd gebruikt worden wel de privacy van mensen schenden.

      De commerciële systemen van EasySecure, zoals IdentySoft en BioStar gebruiken een algoritme en zijn niet te herleiden tot een echte afdruk. Deze systemen worden gebruikt in het bedrijfsleven voor bijvoorbeeld; tijd, toegang en aanwezigheidssystemen. Maar ook in de zorg als patiëntenherkenning, bij scholen voor examenregistratie, abonnementen voor zonnebanken, toegang tot serverruimtes etc.

      IdentySoft scant een vingerafdruk, dit plaatje wordt in de scanner al omgevormd tot een template. Deze template is de uitkomst van een algoritme en bestaat uit een cijfer van 364 posities. Naast dat het algoritme gepatenteerd is, is het ook nog eens beveiligd met encryptie (AES256, de hoogste vorm van encryptie).

      Zelfs al zou de code gekraakt worden, dan nog moet men het algoritme kraken. En 
      zelfs al zou het algoritme gekraakt worden dan nog is het onmogelijk om van de opgeslagen uitkomst een originele afdruk te maken.

      Het is dus onmogelijk om van een opgeslagen template van IdentySoft een plaatje 
      te maken van een vingerafdruk die men daarna kan vergelijken met een andere database of aangetroffen plaatje. Bekijk ons volledige privacy document inclusief de wettelijke bepaling m.b.t. biometrie en privacy hieronder. 

      Via deze pagina kunt u ons privacy document downloaden waarin u meer informatie kunt terugvinden omtrent de privacy, biometrie en de bijhorende wetgeving. 
      Heeft u toch nog vragen? U kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen voor meer informatie! 


      Gerelateerde artikelen:       EasySecure - Privacy Document

      Download hier ons privacy document waarin u meer informatie kunt terugvinden omtrent biometrie, privacy en de bijhorende wetgeving.

      Bekijk EasySecure - Privacy Document »

      Helpful?  
      Help us to make this article better
      0 0