EasySecure International
      Knowledge Base EasySecure Help Center NL - IdentySoft

      i3.IdentySoft.com - Hoe zit het mijn privacy & biometrie?

      Als er gesproken wordt over privacy en biometrie moet men direct kijken over wat voor systeem men praat. Bij de systemen van de overheid (zoals bij de politie of bij uw paspoort) wordt er uitgegaan van een systeem waarbij men afbeeldingen opslaat. Deze systemen kunnen als zij in verkeerde handen vallen of verkeerd gebruikt worden de privacy van mensen schenden.

      De commerciële systemen van EasySecure, zoals IdentySoft en BioStar gebruiken een algoritme en zijn niet te herleiden tot een echte afdruk.
      Onze systemen scannen een vingerafdruk of gezicht en dit plaatje wordt in de scanner al omgevormd tot een template. Deze template is de uitkomst van een algoritme en bestaat uit een cijfer van 364 posities. Naast dat het algoritme gepatenteerd is, is het ook nog eens beveiligd met encryptie (AES256).

      Privacy Template


      Zelfs al zou de code gekraakt worden, dan nog moet men het algoritme kraken. En zelfs al zou het algoritme gekraakt worden dan nog is het onmogelijk om van de opgeslagen uitkomst een originele afdruk te maken.

      Het is dus onmogelijk om van een opgeslagen template in onze systemen een afbeelding te maken van een vingerafdruk die men daarna kan vergelijken met een andere database of aangetroffen afbeelding.

      Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? We informeren u graag persoonlijk en op het moment dat het voor u relevant is. Uw belang staat bij ons voorop!


      Gerelateerde artikelen - Security Software & Hardware

      Gerelateerde artikelen - AVG & Privacy      Helpful?  
      Help us to make this article better
      0 0