EasySecure.cloud - Hoe voer ik een complete synchronisatie uit

EasySecure.cloud - Hoe voer ik een complete synchronisatie uit

In dit artikel laten wij u zien hoe u een volledige synchronisatie van het systeem kunt uitvoeren. Alle terminals voor toegangscontrole, tijdregistratie en aanwezigheid binnen het EasySecure platform hebben hun eigen geheugen. Alle wijzigingen moeten gesynchroniseerd worden met de toestellen. Mocht er ooit een probleem zijn in de bekabeling of internetverbinding dan zal dit nooit invloed hebben op de registratie.
In dit artikel leggen wij uit hoe u de Volledige Synchronisatie binnen de software kunt gebruiken. Let op! Een volledige synchronisatie is alleen nodig in de volgende situaties:
  1. Er is een nieuwe toegangsgroep toegevoegd / er zijn wijzigingen aangebracht in de instelling van de toegangscontrole. Meer informatie over het instellen van de toegangscontrole rechten kan gevonden worden in het volgende artikel.
  2. Er is een tijdschema gewijzigd of toegevoegd. Meer informatie over het maken en bewerken van tijdschema's kunt u vinden in het volgende artikel.
  3. Bij de eerste installatie van een nieuwe scanner moet ook een volledige synchronisatie plaatsvinden.
  4. Als er een probleem lijkt te zijn bij de synchronisatie. Bijvoorbeeld: een toegangskaart die niet meer in het systeem zit, zit nog wel in het geheugen van het toestel. Dit vereist een volledige synchronisatie.
Bij een volledige synchronisatie wordt altijd alle informatie in de scanner(s) gewist en worden vervolgens alle toegangsrechten, tijdschema's, gebruikers en credentials opnieuw toegevoegd.
Om een volledige synchronisatie uit te voeren kunt u de onderstaande stappen volgen:
  1. Klik op "Toegang" in het linkermenu
  2. Klik op het submenu "Toegangscontrole
U ziet nu het volgende scherm:

U komt nu in het toegangscontrole menu. Hier kunt u alle toegangsrechten instellen en deze koppelen aan bepaalde toegangsgroepen. Dit wordt uitgelegd in een apart artikel.
Bovenaan dit menu ziet u de knop 'Synchroniseer alle gebruikers'. Direct onder de synchronisatieknop vindt u verschillende filters.

1. Om een volledige synchronisatie uit te voeren moet u eerst een Locatie selecteren. Bijvoorbeeld: EasySecure Rotterdam
  2. Als u op de knop 'Synchroniseer alle gebruikers' klikt, worden nu alle gegevens van alle scanners die aangesloten zijn op de locatie EasySecure Rotterdam verwijderd en opnieuw toegevoegd.
  3. U kunt ook filteren op een of meer specifieke scanners. Bijvoorbeeld de voordeur.
  4. Als u op deknop 'Synchroniseer alle gebruikers' klikt, wordt nu alle informatie voor alleen de voordeur verwijderd en opnieuw toegevoegd.
  5. U kunt ook filteren op specifieke zones of groepen in het systeem.
  6. De synchronisatie zal beginnen nadat u op de knop voor volledige synchronisatie hebt geklikt.
  7. De melding wordt groen en toont succes om aan te geven dat de synchronisatie met succes is uitgevoerd.