EasySecure.cloud - Hoe voeg ik een kaart toe

EasySecure.cloud - Hoe voeg ik een kaart toe



Na het aanmaken van een gebruiker komt u op de volgende pagina terecht: 



Om een vinger in te lezen klikt u aan de rechterzijde onder de sectie 'Mijn Identificatie' op het icoon 'Kaart'



Het volgende scherm is nu zichtbaar.






Afhankelijk van uw rechten ziet u hier één of meerdere opties. Het is mogelijk om een kaart toe te voegen via één van de aangesloten scanners of via een USB lezer aangesloten op uw PC. 

Inlezen met scanner:
Selecteer in het drop-down menu 'inlezen met scanner' de scanner waarmee u de kaart in wilt registreren in het systeem. Gebruik hiervoor de scanner die het dichtstbij is, nadat u op Read klikt heeft u +/- 10 seconde om de kaart voor de desbetreffende lezer te plaatsen. (Let op! Om de toegang- tijdregistratie scanners aan te sturen moet u wel in hetzelfde netwerk aanwezig zijn.)
  • Selecteer in het drop-down menu de scanner waarmee u de kaart wilt registreren.
  • Klik op Lees Kaart om de kaart in te scannen
  • U ziet de geselecteerde scanner geel knipperen
  • Plaats binnen 10 seconde uw kaart voor de lezer 
  • U ziet een groen lampje en hoort een bevestigende toon
  • Na het plaatsen van de kaart is het veld Kaart ID in de software gevuld. Dit geeft aan dat de kaart succesvol is gekoppeld. 
  • Klik nu op Opslaan. De kaart is nu succesvol gekoppeld aan de gebruiker. 
  • Vergeet de gebruiker na het koppelen van een kaart niet opnieuw te synchroniseren

Inlezen met USB scanner:
Klik in het lege veld onder 'USB scanner' om de kaart te koppelen. Plaats nu de kaart op de USB scanner. De gegevens worden direct gekoppeld en opgeslagen in de software. 



  • Klik in lege veld onder het kopje 'inlezen met USB scanner
  • Plaats de kaart op de USB scanner. U hoort een piep. 
  • Na het plaatsen van de kaart is het veld Kaart ID in de software gevuld. Dit geeft aan dat de kaart succesvol is gekoppeld. 
  • Klik nu op Opslaan. De kaart is nu succesvol gekoppeld aan de gebruiker. 
  • Vergeet de gebruiker na het koppelen van een kaart niet opnieuw te synchroniseren

Kaart Verwijderen:
Klik bovenaan het scherm op de knop 'verwijderen' om de kaart los te koppelen van deze gebruiker. Vergeet de gebruiker na het ontkoppelen van een kaart niet opnieuw te synchroniseren

Kaarttype:

Standaard staat het kaartype ingesteld op 'toegangskaart'. Dit is de functie om de kaart als traditionele toegangskaart te gebruiken. U plaatst de kaart voor een scanner om toegang te verkrijgen of de tijd te registreren. Het is ook mogelijk om de kaart in te stellen als 'Dubbele Verificatie'. De kaart moet altijd gecombineerd worden met biometrie voordat men toegang krijgt tot de scanners. 


Gerelateerde artikelen:
  • Synchronisatie per persoon - Na het registreren van een (nieuwe) kaart moet de gebruiker altijd gesynchroniseerd worden met de scanners. 
  • Totale synchronisatie - Na het registreren van een (nieuwe) kaart moet de gebruiker altijd gesynchroniseerd worden met de scanners.