EasySecure.cloud - Hoe kan ik bij gebruik van een custom app ook toegang geven via DOM Key?

EasySecure.cloud - Hoe kan ik bij gebruik van een custom app ook toegang geven via DOM Key?


De smartphone wordt steeds meer het digitale equivalent van een Zwitsers zakmes: we kunnen er steeds meer mee. Muziek luisteren, films kijken, internetten en zelfs vergaderen; het is doodnormaal dat we hiervoor tegenwoordig terugvallen op onze mobiele telefoon. Dus waarom zou u deze moderne zakcomputer niet gebruiken om deuren te openen, een functionaliteit die prima mogelijk is dankzij de bluetooth-technologie die in moderne smartphones zit.

Onze integratie met diverse app-bouwers maakt het mogelijk om de techniek van EasySecure in een custom app te beheren. Zo kan men bijvoorbeeld de kaart in een eigen app laden voor medewerkers of de ultieme guest journey creĆ«ren in een vakantiepark. 

Bij gebruik van een custom app maken wij automatisch nieuwe mobiele kaarten aan in deze app. Er is echter ook een functie beschikbaar om enkele gebruikers aan te maken binnen een andere app en terug te vallen op de standaard DOM Key app. 

Mobile Key Instellingen

Eerst moet er eenmalig een instelling worden geactiveerd om het aanmaken van een Mobile Key in een alternatieve app mogelijk te maken. 
 1. Klik aan de linkerkant in het menu op 'Instellingen'. Neem contact op met uw systeembeheerder als deze functie niet zichtbaar is. 
 2. Ga naar het sub-menu 'Scanners & Instellingen'. 
 3. Scroll naar de sectie 'Mobile Key'. 
 4. Er zijn nu diverse instellingen zichtbaar. 
Zet de functie 'Allow Alternative Provider' op Ja en klik op Opslaan


Een alternatieve Mobile Key aanmaken binnen de DOM Key App

Open de EasySecure software en zoek de gebruiker op in de gebruikerslijst. Meer informatie over het aanmaken, bewerken en verwijderen van gebruikers is te vinden in het volgende artikel.
Open de gebruiker waar een alternatieve mobiele kaart voor aangemaakt moet worden. Klik in de gebruikerskaart op het icoon 'Mobile Key'. 

Als er al een mobiele kaart gekoppeld staat in de custom app dan is het belangrijk om deze gegevens eerst te verwijderen. 
 1. Klik op het Mobile Key icoon in de gebruikerskaart. 
 2. Als deze gebruiker al een kaart heeft:   Klik op verwijderen als er al een kaart gekoppeld staat. 
 3. Als deze gebruiker al een kaart heeft:   Klik op Opslaan
 4. Selecteer nu bij TapkeyIdentityProviderId DOMKey.
 5. Selecteer nu bij TapkeyIdentifier Telefoonnummer
 6. Voer het telefoonnummer van de gebruiker in. Let op! Het telefoonnummer moet altijd met een landcode worden ingevoerd. Bijvoorbeeld +31612345678. 
 7. Klik op Opslaan en vergeet de gebruiker niet te synchroniseren


Klik eerst op verwijderen en vervolgens op opslaan voor het verwijderen van de bestaande Mobile Key.

Selecteer de DOMKey app als IdentityProvider en Telefoonnummer als Identifier. Voer het mobiele telefoonnummer altijd in het juiste format in! (+31612345678). Vergeet vervolgens niet te synchroniseren.

De gebruiker kan nu de DOM Key app downloaden uit de appstore en inloggen met zijn/haar telefoonnummer. De sloten zijn nu zichtbaar in de app. Bekijk ook het volgende artikel met onze standaard instructies voor het aanmaken van een Mobile Key met de standaard DOM Key app. Of bekijk de video hieronder. 

Heeft u nog vragen over het aanmaken van een alternatieve mobile key binnen de DOM Key app? Neem dan contact op met onze support afdeling. Wij helpen u graag verder. 

Wij zijn bereikbaar via de telefoon of email. Het is ook mogelijk om direct een ticket aan te maken of een chat op te starten vanuit uw EasySecure software omgeving of ons helpcenter. 

support@easysecure.com
+ 31 (0) 85 015 0000.    • Related Articles

  • EasySecure.cloud - Hoe voeg ik een DOM mobiele kaart toe

   In deze video laten we u zien hoe u een DOM Mobile sleutel kunt toevoegen. De DOM Mobile sleutel is beschikbaar voor iPhone en Android en is compatibel met alle recente DOM Eniq producten.  Gebruikers moeten de DOM sleutel app downloaden van de app ...
  • EasySecure.cloud - Hoe controleer ik de status van een DOM mobiele kaart

   In dit artikel zullen we uitleggen hoe je de status van DOM Mobile sleutels kunt opvragen. Wanneer u een gebruiker gaat aanmaken of gaat bewerken bent u in staat om een mobiele sleutel aan te maken voor onze DOM ENiQ en DOM Tapkey producten.  Nadat ...
  • EasySecure.cloud - Hoe download en gebruik ik een mobiele kaart?

   Mobiele toegangscontrole is nu beschikbaar bij EasySecure. Veilig, eenvoudig en geschikt voor iPhone en Android toestellen. Met Suprema Mobile Access kunt u uw eigen smartphone gebruiken als sleutel voor toegang tot deuren en het registreren van de ...
  • BioStar 2 - Hoe download en gebruik ik een mobiele kaart?

   Mobiele toegangscontrole is nu beschikbaar bij EasySecure. Veilig, eenvoudig en geschikt voor iPhone en Android toestellen. Met Suprema Mobile Access kunt u uw eigen smartphone gebruiken als sleutel voor toegang tot deuren en het registreren van de ...
  • EasySecure.cloud - Hoe voeg ik een Suprema mobiele kaart toe?

   EasySecure -Hoe voeg ik een Suprema Mobile Card toe en hoe download ik deze?   Met Suprema Mobile Access kunt u uw eigen smartphone gebruiken als sleutel om toegang te krijgen tot deuren, aanwezigheid te registreren, tijd te registreren en nog veel ...