i3.IdentySoft.com - Wat is een verwerkersovereenkomst?

EasySecure.cloud - Wat is een verwerkersovereenkomst?

Een verwerkersovereenkomst regelt de verantwoordelijkheden bij de verwerking van persoonsgegevens als een bedrijf voor de verwerking een ander bedrijf inschakelt. Een verwerkersovereenkomst of data processing agreement is een begrip uit de algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De AVG is een privacy verordening die geldt in de hele Europese Unie (EU). Dankzij de AVG is de bescherming van persoonsgegevens in alle landen van de EU op dezelfde manier geregeld en gelden in elke lidstaat dezelfde regels.

Binnen de AVG regelgeving moet de verantwoordelijke voor het verwerken van de persoonsgegevens afspraken maken met de verwerkers van deze gegevens. Als leverancier bieden wij ondersteuning op onze software en kunnen wij eventueel inloggen / meekijken in uw software omgeving. Wij zijn dan ook een verwerker van uw gegevens.
Een verwerkersovereenkomst is de overeenkomst tussen u als verantwoordelijke en de verwerker. Hierin wordt onder andere vastgelegd hoe de verwerker met de persoonsgegevens moet omgaan en wat voor beveiligingsmaatregelen er zijn toegepast.

Ook op dit punt willen wij u graag ontzorgen en om die reden hebben wij standaard overeenkomsten opgesteld waar u gebruik van kunt maken.

Wilt u graag onze standaard overeenkomst ontvangen of heeft u verder nog vragen? Wij staan u graag te woord!

Telefonisch

Contactpersonen D. Kalkman & E. Hazelhoff

E-mail

Post

EasySecure International B.V.

Corkstraat 46
3047 AC Rotterdam

Gerelateerde artikelen - AVG & Privacy

Gerelateerde artikelen - Security Software & Hardware