EasySecure.cloud - Hoe werken de scanner instellingen?

EasySecure.cloud - Hoe werken de scanner instellingen?

Onder het menu instellingen kunnen diverse instellingen gewijzigd worden zoals het interval waarop de synchronisatie van gebruikers en log gegevens uitgevoerd moet worden. Deze instellingen sturen onze lokale SCD software aan die binnen elke IdentySoft locatie aanwezig moet zijn.

De IdentySoft SCD software zorgt voor de connectie tussen de cloud omgeving en uw lokale netwerk. De SCD software is geïnstalleerd op een server of PC binnen uw netwerk. Gebruikers worden automatisch naar de scanner gestuurd, de tijd wordt automatisch gesynchroniseerd en log gegevens worden automatisch opgehaald.

Bij oplevering van uw systeem zal de SCD software altijd worden mee geïnstalleerd door uw installateur en u hoeft hier dus verder niet naar om te kijken. De software is eventueel wel vrij te downloaden via onze website:  http://www.easysecure.nl/ondersteuning/identysoft/software/

Heeft u nog vragen over de SCD software? Komen er geen log gegevens binnen in IdentySoft? Kunt u geen nieuwe gebruikers synchroniseren? Neem dan contact op met EasySecure International:

Klik in de menu balk op de knop instellingen en kies vervolgens voor ‘Scanner Instellingen’. U komt op de volgende pagina terecht:  §  Verwijder log uit scanners:


Hier kunt u aangeven hoe vaak onze service het interne log van de scanner moet verwijderen. In onze scanners kunnen 100.000en log gegevens worden behouden die bij eventuele problemen altijd worden bewaard. Als u bijvoorbeeld tijdelijk geen internetverbinding heeft om de cloud omgeving te bereiken worden de gegevens alsnog met terugwerkende kracht opgestuurd zodra de verbinding is hersteld.

Het interne log kan alleen worden opgeschoond zodra
alles succesvol verwerkt is in uw IdentySoft omgeving. Als de log gegevens nog niet beschikbaar zijn in IdentySoft zullen de gegevens altijd worden behouden.
Onder deze instelling kunt u aangeven op welk tijdstip of om de hoeveel uur het interne log van uw scanners moet worden opgeschoond.


§  Klok van scanner synchroniseren op:


Deze instelling geeft aan wanneer de SCD de server / computer tijd naar alle scanners toestuurt. De instelling staat standaard ingesteld op 5 uur en hoeft u niet aan te passen. Elke nacht om 5 uur zal de interne klok van de scanners worden nagelopen en waar nodig aangepast.


Het is erg belangrijk dat u deze instelling wel na 03:00 uitvoert zodat de zomer- en wintertijd automatisch zal worden aangepast voordat er al kloktijden geregistreerd zijn.


§  Automatisch synchroniseren:


Zodra u deze instelling op YES instelt zal de SCD software automatisch met een in te stellen interval nieuwe gebruikers naar de scanners toesturen. Zodra deze instelling op NO staat moeten alle gebruikers handmatig worden gesynchroniseerd.


Meer informatie over het handmatig synchroniseren van gebruikers kunt u terugvinden in de volgende artikelen: 


§  Tijdsinterval voor synchronisatie:


Zodra u de instelling ‘automatisch synchroniseren’ op YES heeft staan kunt u bij deze instelling het interval bepalen. In het onderstaande voorbeeld zal het systeem nieuwe gebruikers automatisch om het uur toesturen naar de scanners. De eerste keer zal de automatische synchronisatie om 09:00 worden uitgevoerd, dan om 10:00, 11:00 etc.


In het volgende voorbeeld zien we dat de automatische synchronisatie één keer per 24 uur uitgevoerd wordt om 03:00 s ’nachts.
Klik na het wijzigen van deze gegevens onderaan uw pagina op de knop opslaan.

  • Related Articles

  • EasySecure.cloud - Hoe werken de rapport instellingen?

   Klik in de menu balk op de knop instellingen en kies vervolgens voor ‘Rapport Instellingen’. U komt op de volgende pagina terecht:    Binnen IdentySoft is het mogelijk om via Excel overzichten de tijd te registreren. Hier zijn geen roosters aan ...
  • EasySecure.cloud - Hoe werkt de opbouw van locaties, scanners, deuren en zones

   Zodra u bent ingelogd op uw EasySecure omgeving is het menu aan de linkerzijde van uw scherm zichtbaar. Door op het ˅ icoontje te klikken of door op de naam zelf te klikken, kunt u de verschillende menu's verder uitklappen om de submenu's zichtbaar ...
  • EasySecure.cloud - Hoe kan ik inloggen?

   Ga met uw browser naar de volgende webpagina en open uw EasySecure-omgeving: https://easysecure.cloud U kunt inloggen met een juiste combinatie van bedrijfsnaam, gebruikersnaam en wachtwoord. Let op! Deze gegevens zijn hoofdlettergevoelig. Wanneer u ...
  • EasySecure.cloud - Hoe werken de toegangsrechten?

   Toegangsrechten worden in EasySecure gebruikt om te definiëren hoe gebruikers toegang krijgen tot bepaalde deuren of bepaalde registratieterminals mogen bedienen. In EasySecure definiëren we eerst een aantal lagen om deze toegangsrechten op te ...
  • EasySecure.cloud - Hoe werken de tijdschema's?

   Tijdschema's kunnen worden gebruikt om toegangsgroepen aan te sluiten.. U kunt bepalen welke groepen welke deuren tussen welke tijden kunnen betreden. Bijvoorbeeld: een groep met de naam 'werknemers' heeft alleen toegang tot bepaalde deuren van ...