EasySecure - Hoe werkt de Vecos Locker integratie?

EasySecure.cloud - Hoe werkt de Vecos Locker integratie?

De opbergbehoefte verandert bij nieuwe manieren van werken, leren, sporten en ontspannen. Vaste kastruimte is daardoor steeds vaker niet de optimale oplossing. Met het VECOS locker management systeem kunnen organisaties de kastruimte beter afstemmen op de behoefte. En die is vaak anders dan gedacht.

De integratie met EasySecure maakt het mogelijk om de lockers te openen op basis van de (biometrische) hardware van EasySecure International.

Registratie bij EasySecure is mogelijk met de mobiele telefoon, kaart, vinger, code, gezicht en QR. Koppel nu uw locker beheer eenvoudig in uw software met de combinatie EasySecure en Vecos.

Aansluiting

Los van voeding en netwerk moet de EasySecure scanner via Wiegand gekoppeld worden aan de Vecos terminal. Gebruik hiervoor de Wiegand Output (D0, D1 en GND). Bekijk onze handleidingen voor de hardware aansluitingen.

De getrainde partners of consultants van EasySecure en Vecos zorgen voor de juiste configuratie. Belangrijk is het afstemmen van het juiste Wiegand formaat en activatie van de API.

Gebruik
Zodra de koppeling actief is kan men gebruikers koppelen aan het locker systeem.
Maak een gebruiker aan volgens de bekende manier.

Er zijn vervolgens twee velden nodig om de locker koppeling te activeren.
Rechtsonder bij de velden voor Extra Informatie staat een veld Vecos ID en Email

·         Vecos ID:   Vul een uniek ID in. Bijvoorbeeld het ID van de gebruiker in EasySecure. In het voorbeeld hieronder is dat ID 1969
·         Email:  Vul een email adres in van de medewerker of bezoeker.

Om de 5 minuten synchroniseert de software automatisch met Vecos. Nieuw aangemaakte gebruikers kunnen na maximaal 5 minuten dus de nieuwe locker gebruiker.

Wanneer de gebruiker succesvol is doorgestuurd naar de Lockers krijgen wij een nieuwe Vecos ID terug. Dit is een lang nummer wat nu zichtbaar is in EasySecure.

Men kan nu de kaart of de mobiele telefoon voor de scanner plaatsen om de lockers te bedienen.

Bij gebruik van biometrie – Vul een extra nummer in!
Bij gebruik van biometrie moet men nog handmatig een nummer koppelen. Bij gebruik van de mobiele telefoon, kaart of tag is er al een kaartnummer beschikbaar. Bij gebruik van gezichtsherkenning en vingerscan komt er nog één extra stap bij.

-          Klik na het inlezen van de vinger of gezicht op Kaart
-          Zet het veld Wiegand Card op yes
-          Klik op de knop Vul Gebruikers ID in
-          Klik op opslaan

Dit kaartnummer zal gebruikt worden voor de identificatie tussen EasySecure en Vecos.

Heeft u toch nog vragen ? Onze support afdeling staat u graag te woord!

• +31(0)85 015 0000
  • Of via het chatvenster rechtsonderaan ons helpcenter of vanuit uw software omgeving.