EasySecure - Hoe lees ik een vinger in?

Na het aanmaken van een gebruiker komt u op de volgende pagina terecht:

Om een vinger in te lezen klikt u aan de rechterzijde onder de sectie 'Mijn Identificatie' op het icoon 'Vinger Templates'

Klik op het icoon 'Vinger templates' om het volgende scherm te openen:

Selecteer on het kopje 'inlezen met scanner' in het drop-down menu de scanner waarmee u de vinger in wilt scannen in het systeem. Standaard staat de BioMini USB scanner geselecteerd. (Let op! Zorg ervoor dat de USB scanner is aangesloten op de computer en dat de bijbehorende driver geïnstalleerd is.)

Het is ook mogelijk om een toegang- of tijdregistratie scanner te selecteren om de vinger in te lezen. (Let op! Om de toegang- tijdregistratie scanners aan te sturen moet u wel in hetzelfde netwerk aanwezig zijn.)

Klik op de knop "Lees vinger" om een vinger in te scannen. De geselecteerde scanner zal nu worden aangestuurd en het lampje van de sensor gaat rood branden. U kunt nu de vinger goed plat over het volledige oppervlakte van de sensor plaatsen. Let goed op de plaatsing van uw vinger!

• Zorg dat de vinger goed plat over het volledige oppervlakte van de sensor geplaatst wordt.
  • Let er op dat de vinger netjes recht geplaatst wordt op de sensor. Bij schuine plaatsing kan de herkenning afnemen.
  • Zorg dat dezelfde vinger minimaal 2x wordt ingelezen.
  • Lees twee verschillende vingers in. Standaard raden wij aan om 2x de rechter- en 2x linkerwijsvinger in te scannen.
  • Volg onze tips voor betere herkenning indien de gebruiker nog niet naar behoren herkend kan worden binnen het systeem.

Nadat uw template succesvol geregistreerd is binnen uw EasySecure ziet u een nieuwe regel in beeld verschijnen. Het is mogelijk om de naam van deze 'new template' aan te passen zodat u weet welke vingers er zijn geregistreerd. Dit is niet verplicht.

Dit doet u door op het veld met <new_template………..> te klikken, de tekst te verwijderen, de nieuwe tekst te typen (bijv. RW van rechterwijsvinger) en hierna op het blauwgekleurde vinkje te klikken om de omschrijving op te slaan. De template zal hierna heel even groen worden om te laten zien dat de wijziging in de naam opgeslagen is.

Klik onderaan het inlees-scherm op de knop "opslaan" zodra u alle templates heeft ingelezen. Let op! Vergeet na het inscannen de gebruiker niet te synchroniseren. Zonder synchronisatie zal de gebruiker niet direct bekend zijn in het geheugen van de scanners!

Duress:
Sommige EasySecure klanten maken gebruik van een 'Duress' vinger. Dit is een noodvinger waarmee er een tweede signaal meegestuurd kan worden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij een overval waarbij men gedwongen wordt de deur te openen. Men kan een duress vinger plaatsen waarbij de deur normaal open gaat maar er ook een tweede signaal richting een stil alarm gaat. Een duress vinger kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om het alarm in- of uit te schakelen.

Indien u een duress vinger wilt registreren in EasySecure zet u onderaan het schuifje bij 'Duress' op YES. Het is ook mogelijk op een bestaande vinger te registreren als duress vinger. Zet hiervoor de duress instelling naast de templates op YES en klik vervolgens op het blauwe vinkje om de wijziging op te slaan.