BioStar 2 - Domein instellingen migreren na herinstallatie software

BioStar 2 - Domein instellingen migreren na herinstallatie software

Indien u gebruik van een BioStar 2 cloud domein (uwbedrijf.biostar2.com) en de software verplaatst of opnieuw geinstalleerd heeft dan is het niet mogelijk hetzelfde subdomein nogmaals te gebruiken. De software zal aangeven dat het domein uwbedrijf.biostar2.com al in gebruik is. In dit artikel kunt u de instructies vinden voor het hergebruiken van dit adres.

Maak hiervoor in uw huidige BioStar 2 omgeving eerst een backup van het bestand setting.conf en overschrijf dit bestand in uw nieuwe software installatie. Hierna moet het mogelijk zijn om uw domein opnieuw te gebruiken.

Procedure

1. Open File Explorer in Windows.
2. Ga naar uw BioStar 2 Instasllatie folder en zoek het bestand: setting.conf
C:\Program Files (x86)\BioStar 2

3. Right click on the file and click Open

4. Selecteer een programma om het config bestand mee te openen en klik op OK
5. Selecteed Notepad (of een anderprogramma voor tekstverwerking) en klik op OK
6. Kopieer de cloud gerelateerde informatie en sla dit voor de zekerheid op in een ander bestand. Zie de afbeelding hieronder voor meer informatie:

7. De-installeer nu BioStar 2
8. Her-installeer nu BioStar 2
9. Open het nieuwe setting.conf bestand op dezelfde locatie als voorheen.
10. Plak nu de gekopieerde informatie vanuit het cloud {} gedeelte in het config bestand en klik op opslaan.
11. Ga nu in uw BioStar software naar BioStar 2 > Setting > Cloud. Het moet nu mogelijk zijn om hetzelfde sub-domein nogmaals te gebruiken.