i3.IdentySoft.com - Hoe installeer ik de AxisService?

In dit artikel leggen wij uit hoe de AxisService geïnstalleerd moet worden. Let op! Zorg dat alle stappen nauwkeurig gevolgd worden daar het proces anders niet goed zal functioneren.

1. Download als eerste de de AxisServer.zip met alle benodigde bestanden hier.

2. Pak het .zip bestand uit.

3. Maak een map aan op de C: schijf waar de bestanden en logs geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld: C:\AXISService
                Plak vervolgens de bestanden uit het .zip bestand in deze map.

4. Open het bestand settings.ini en vul de gevraagde gegevens in.

url=http://localhost/AxisServer/fetch_logs.php <zorg dat als de poort van WAMP aangepast is deze ook in de URL aangepast is!>
            api_url=http://i3.identysoft.com/API/ <Dit is de link naar IdentySoft, deze is altijd hetzelfde>
            timeframe=60 <Dit geeft aan om de hoeveel seconden er gekeken zal worden of er nieuwe logs zijn. 2 minuten is bijvoorbeeld 120>
            company_name=Axis <Dit is de bedrijfsnaam van de IdentySoft company waar de logs naartoe gestuurd moeten worden>
            location_id=2 <Dit is het location ID van de betreffende locatie waar de logs ondergebracht moeten worden>
            scd_code=123 <Dit is de SCD code van de betreffende IdentySoft Company>

Let op! Zorg ervoor dat er geen overbodige spates gebruikt worden, gebruik het bestand zoals deze is!

5. Sla het settings.ini bestand op en sluit deze.

6. Controleer of de PC voorzien is van .NET Framework. Dit kan in het Configuratiescherm --> Programma's & Onderdelen --> Onderdelen in- of uitschakelen

7. Klik rechtermuisknop op install.bat en klik op bewerken/ edit. Het volgende zal in een .txt bestand verschijnen:

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\InstallUtil.exe /ServiceName="ESI_AXIS Service" "C:\AXISService\AXISService.exe"
            pause

Zorg hier dat het volgende juist ingesteld is:

ServiceName="ESI_AXIS Service" <Deze kan naar eigen smaak aangepast worden, in dit voorbeeld hebben we er een algemene naam van gemaakt>
            "C:\AXISService\AXISService.exe" <Dit moet de locatie zijn waar het bestand "AXISService.exe" geplaatst is>

8. Nadat dit alles gedaan is, open de services.msc en start de service (als deze nog niet gestart is)

9. open hierna in de map waar alle bestanden staan de output map en kijk of de logs juist gevuld worden.

Als alle bovenstaande stappen gevolgd zijn is nu de AxisService correct geinstalleerd en draaiend!

Updated: 15 Jan 2017 11:58 PM