i3.IdentySoft.com - Hoe installeer ik de AxisServer?

In dit artikel leggen wij uit hoe de AxisServer geinstalleerd kan worden.
            Let op! Zorg dat alle stappen nauwkeurig gevolgd worden daar de AxisServer anders niet zal funtioneren.

1. Download als eerste WAMP en de bestanden voor de AxisServer voordat u gaat beginnen.

2. Begin hierna met de installatie van de WAMP server. Let op! Voer de installatie altijd als administrator uit!

3. Het is goed mogelijk dat de installatie een foutmelding zal geven (bijvoorbeeld:  msvcr100.dll kan niet gevonden worden) Dit komt doordat WAMP VisualC++ 2010 SP1 Redistributables nodig heeft om de functioneren.
            Het is van belang dat zowel de 64-Bits versie als de 32-Bits versie gedownload en geinstalleerd worden.

Let op! Als de machine waarop de AxisServer geinstalleerd wordt een 32-Bits machine is dan kan enkel de 32-Bits versie van Visual C++ geinstalleerd worden, deze is dan ook voldoende om het systeem goed te laten werken!

4. Als de installatie van WAMP hierna voltooid is ga naar: WAMP Manager (in het vak onderin te taakbalk bij de tijd en datum) en open hier het volgende: PHP --> PHP Extensies --> Vink de extensie "PHP cURL" aan (dit is de 3de van boven).

5. Controleer of poort 80 nog beschikbaar is op de betreffende PC/ Server. Dit kan als volgt: open de WAMP manager --> Apache --> Service --> Test poort 80. Er zal nu een scherm verschijnen die u aangeeft of 80 door WAMP gebruikt kan worden of niet.

Mocht poort 80 al in gebruik zijn, dan kunt u op volgende manier deze poort aanpassen met volgende stappen:

- Open de WAMP Manager --> Apache --> httpd.conf.
            - Zoek in dit bestand naar: Listen 80.
            - Verander deze 80 naar 82.
            - Sla het bestand op en sluit deze.

6. Open nogmaals het httpd.ini bestand via WAMP Manager --> Apache --> httpd.conf

- Zoek in dit bestand naar: Controls who can get stuff from this server.
            - Pas de eerste regel aan van "Deny from All" naar "Allow from All"
            - Sla het bestand op.

7. Na alle wijzigingen moeten alle services herstart worden, dit kan via WAMP MANAGER --> Herstart alle Services. Wamp zal nu herstart worden.

8. Ga hierna naar services.msc en zoek naar de volgende services:

- wampapache
            - wampmysqld

Stel beide services zo in dat deze automatisch gestart worden bij het opstarten van windows.

9. Nu gaan we de bestanden van de AxisServer plaatsen, zorg dat eerst de bestanden uit het .zip bestand uitgepakt zijn! Ga hierna naar C:\wamp\www en maak hier een map aan met de naam AxisServer.
            Plak hierna de bestanden in deze map.

Let op! Zorg dat de bestanden direct in de AxisServer map geplaatst worden, dus niet dat de map AXISServer x.x er ook nog voor staat.

10. Open de volgende link in de browser om te checken of de AxisServer bereikbaar is en werkt: http://localhost/AxisServer/ .
            Let op! Dit kan ook http://localhost:<poortnummer>/AxisServer/ zijn op het moment dat de poort is aangepast.

11. Vergeet als laatste stap niet om de WAMP server online te zetten.

De AxisServer is nu succesvol geinstalleerd!

Updated: 15 Jan 2017 11:58 PM