i3.IdentySoft.com - Hoe werken de tijdschema's?

De inrichting van IdentySoft wordt altijd verzorgd door EasySecure International. Onze consultants zorgen voor de volledige in gebruik stelling van uw cloud pakket en het configureren en toevoegen van scanners en zones.

Ook de toegangsrechten en groepen worden in overleg aangemaakt en ingericht. De in gebruik stelling van IdentySoft wordt afgesloten met een stuk instructie voor het beheer van de software. Bij vragen en eventuele wijzigingen in uw toegangsrechten kunt u uiteraard contact opnemen met de support desk van EasySecure International. Wij helpen u graag!
            In dit artikel kunt u meer informatie vinden over de opbouw van de tijdzones zodat u ook zelf eenvoudig wijzigingen door kunt voeren binnen het systeem.

Zodra u bent ingelogd in uw IdentySoft omgeving is aan de linkerzijde het menu zichtbaar. Door op het » of « icoon te klikken kunt u het menu verder in- of uitklappen. Zodra u het menu uitklapt worden de omschrijvingen zichtbaar. Door op het ˅ icoon te klikken of door op de naam zelf te klikken kunt u de verschillende menu’s verder uitklappen om de submenu’s zichtbaar te maken. Afhankelijk van de rechten die het account heeft zult u bepaalde menu’s wel of niet zien. Om het tijdschema menu te openen klikt u eerst op Toegang vervolgens op Tijdschema'sU ziet het volgende scherm:

Dit icoon is het “Bewerk” icoon, door deze aan te klikken opent u de gegevens van een bestaand tijdschema.

Dit icoon is het “Verwijder” icoon, door deze aan te klikken verwijderd u het tijdschema volledig. Dit is alleen mogelijk als er geen gebruikers en groepen meer gekoppeld zijn.

Klik op het “Bewerk” icoon om een tijdschema te openen of op "Toevoegen" om een nieuw tijdschema aan te maken. U komt in het volgende scherm terecht:

Via dit scherm kunt u per dag de tijden aangeven waarbinnen men toegang mag hebben in het pand. De aangemaakte tijdzones worden onder het toegangsrechten menu gekoppeld aan een tijdzone en een toegangsgroep. Meer informatie over het koppelen van de toegangsregels kunt u vinden in het volgende artikel.

U kunt per dag de tijden aangeven waarbinnen men toegang mag hebben. Klik naast de gewenste dag op de knop Toevoegen om een nieuwe tijdregel aan te maken.

Vul in de vakken de gewenste toegangstijden in. In het onderstaande voorbeeld ziet u toegangstijden op maandag van 08:30 tot 17:00.

Het is ook mogelijk om meerdere tijdregels op één dag aan te maken. Klik naast maandag nogmaals op de knop Toevoegen om nog een regel aan te maken.

In het onderstaande voorbeeld ziet u toegangstijden op maandag van 08:30 tot 12:00 en vervolgens van 12:30 tot 17:00.

Vul de resterende dagen eventueel naar wens in en klik vervolgens op opslaan om uw tijdschema succesvol te bewaren. Na het opslaan van de tijdschema verschijnt de knop Kopieer onderaan uw scherm.  Met de kopieer knop kunt u uw eerder aangemaakte toegangsregels eenvoudig naar andere dagen overzetten. Klik op de kopieer knop en u ziet het volgende scherm:

In het bovenstaande voorbeeld kopieren wij het eerder aangemaakte tijdschema voor maandag naar dinsdag. Het is niet nodig om de tijden nogmaals handmatig in te vullen.

Voer de gewenste kopieer acties door binnen uw tijdschema en klik nogmaals op de knop opslaan. U kunt zoveel tijdschema's aanmaken als u maar wenst.

Let op! Na een wijziging in de tijdschema's is het zaak om een volledige synchronisatie uit te voeren van het systeem. De nieuwe tijdschema's moeten bekend zijn in de scanners. Meer informatie over het uitvoeren van een totale synchronisatie kunt u vinden in het volgende artikel