i3.IdentySoft.com - Hoe maak in een administrator aan?

Zodra u bent ingelogd in uw IdentySoft omgeving is aan de linkerzijde het menu zichtbaar. Door op het » of « icoon te klikken kunt u het menu verder in- of uitklappen. Zodra u het menu uitklapt worden de omschrijvingen zichtbaar. Door op het ˅ icoon te klikken of door op de naam zelf te klikken kunt u de verschillende menu’s verder uitklappen om de submenu’s zichtbaar te maken. Afhankelijk van de rechten die het account heeft zult u bepaalde menu’s wel of niet zien. Om de admin levels te beheren klikt u op Administratie en vervolgens op Administrator.

In het administrator menu is het mogelijk om nieuwe gebruikers aan te maken die in kunnen loggen in IdentySoft. U kunt een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren, een vinger inlezen voor toegang tot de software en een eerder aangemaakt admin level aan de administrator koppelen. Een admin level bepaald wat de gebruiker mag zien en aanpassen binnen de software. Bekijk voor meer informatie over de admin levels het bijbehorende artikel

Dit icoon is het “Bewerk” icoon, door deze aan te klikken opent u de gegevens van een bestaande administrator.

Dit icoon is het “Verwijder” icoon, door deze aan te klikken verwijderd u een administrator volledig uit IdentySoft.

Door op dit icoon te klikken kunt u uw huidige wachtwoord wijzigen. Het is alleen mogelijk om uw eigen wachtwoord aan te passen.

Klik op het “Bewerk” icoon om een administrator te openen of op "Toevoegen" om een nieuwe gebruiker aan te maken. U komt in het volgende scherm terecht:

• Gebruikersnaam - Voer hier een gebruikersnaam in. U kunt met deze gebruikersnaam inloggen in IdentySoft
            • Wachtwoord - Voer hier het bijbehorende wachtwoord in en bevestig het nogmaals in het volgende veld. Uw wachtwoord moet minimaal 6 tekens lang zijn en moet minimaal 1 cijfer en letter bevatten. Verder mag uw gebruikersnaam niet terugkomen in het wachtwoord.

• Admin Level - Selecteer hier het juiste admin level. U kunt een eerder aangemaakt 'admin level' koppelen aan een administrator.
            • Taal -  Selecteer de gewenste taal voor deze administrator. U kunt op dit moment kiezen uit Duits, Engels en Nederlands.
            • PIN / Card ID - Hier kunt u aangeven of deze administrator aangemaakte pincodes en kaartnummers mag toevoegen en wijzigen (full access), alleen mag bekijken (read-only) of niet mag zien (hidden).

Klik na het invullen van de bovenstaande gegevens op opslaan. U ziet aan de rechterzijde een nieuw venster verschijnen voor het inlezen van vingers. Dit werkt op exact dezelfde manier als onder het inscannen onder het gebruikers menu. Let op! Het inscannen van de vinger is onder het administrator menu alleen voor toegang tot IdentySoft. Het registreren van de vingers voor toegangscontrole, tijdregistratie of aanwezigheidsregistratie vindt plaats onder gebruikers.

Klik op de knop "Read" om een vinger in te scannen. De geselecteerde scanner zal nu worden aangestuurd en het lampje van de sensor gaat rood branden. U kunt nu de vinger goed plat over het volledige oppervlakte van de sensor plaatsen. Let goed op de plaatsing van uw vinger!

• Zorg dat de vinger goed plat over het volledige oppervlakte van de sensor geplaatst wordt.
            • Let er op dat de vinger netjes recht geplaatst wordt op de sensor. Bij schuine plaatsing kan de herkenning afnemen.
            • Zorg dat dezelfde vinger minimaal 2x wordt ingelezen.
            • Lees twee verschillende vingers in. Standaard raden wij aan om 2x de rechter- en 2x linkerwijsvinger in te scannen.
            • Volg onze tips voor betere herkenning indien de gebruiker nog niet naar behoren herkend kan worden binnen het systeem.

Nadat uw template succesvol geregistreerd is binnen IdentySoft ziet u een nieuwe regel in beeld verschijnen. Het is mogelijk om de naam van deze 'new template' aan te passen zodat u weet welke vingers er zijn geregistreerd.
            Dit doet u door op het veld met <new_template………..> te klikken, de tekst te verwijderen, de nieuwe tekst te typen (bijv. RW van rechterwijsvinger) en hierna op het blauwgekleurde vinkje te klikken om de omschrijving op te slaan. De template zal hierna heel even groen worden om te laten zien dat de wijziging in de naam opgeslagen is.

Klik onderaan de pagina op de knop "opslaan" zodra u alle templates heeft ingelezen. Het is nu mogelijk om via de BioMini USB scanner in te loggen in uw IdentySoft omgeving.