i3.IdentySoft.com - Communicatie & Encryptie

EasySecure International heeft veiligheid uiteraard hoog in het vaandel staan. Wij kiezen dan ook voor de beste beveiliging en werken samen met de beste hosting partijen en de nieuwste technieken.

In de afbeelding hieronder ziet u een schematische weergave van een LAN omgeving met een aantal van onze scanners die verbinding maken met de IdentySoft cloud software. In dit artikel bieden wij u meer informatie over de lokale communicatie (LAN) binnen uw netwerk en vertellen wij meer over de beveiliging en encryptie van onze hardware.

Wilt u meer weten over de security en hosting van onze lezers? Of wilt u juist meer weten over de privacy wetgeving van opslag van data? Bekijk dan de volgende artikelen:

Hieronder volgt een kort overzicht van de werking van IdentySoft binnen uw lokale netwerk. IdentySoft maakt gebruik van de volgende onderdelen:

• Al onze scanners voor toegangscontrole en tijdregistratie hebben een eigen IP adres.
            • De lokale communicatie verloopt over TCP poort 80, 1470, 1471, 51211 en 51212.
            • De communicatie met onze cloud software is altijd van binnen naar buiten toe en nooit van buiten naar binnen. Er draait binnen uw LAN omgeving een SCD Service. Deze SCD service zorgt voor de communicatie met uw cloud omgeving en stuurt de log gegevens door naar de cloud en stuurt tegelijk ook de gebruikers gegevens door naar de scanners.
            • Het is mogelijk om meerdere SCD’s aan dezelfde software omgeving te koppelen. Dit maakt het mogelijk om oneindig veel losse netwerken aan dezelfde cloud software te koppelen.
            • De SCD software kan op elke Windows PC of server geïnstalleerd worden. De SCD service is binnen 1 minuut geïnstalleerd en ingesteld.
            • Alle scanners beschikken over een eigen geheugen waar tienduizenden log- en gebruikers gegevens in worden opgeslagen. Als er onverhoopt een probleem is met de SCD service of met de internetverbinding dan blijft de toegang én de registratie altijd doorlopen. Zodra de verbinding hersteld is worden alle gegevens met terugwerkende kracht bijgewerkt.
            • De verbinding tussen de SCD service en de IdentySoft cloud software loopt over TCP poort 80 en 443.

Hieronder volgt nog een schematische weergave van de gebruikte poorten en de route van communicatie tussen scanners en onze IdentySoft cloud software.

U ziet het Local Area Network (LAN) aan de linkerzijde. De scanners communiceren met de SCD server over poort 1470, 1471, 51211 en 51212. De SCD software maakt vervolgens via het internet over poort 443 en poort 80 verbinding met IdentySoft.

Uiteraard is ook de communicatie tussen lezers en SCD/IdentySoft software beveiligd. Al onze scanners maken gebruik van 246-bit Advanced Encryption Standard (AES) en MD2 Hash algoritmes.

Meer informatie over AES en MD2 kunt u terugvinden op de volgende pagina’s:

Zie het schema hieronder. U ziet dat alle netwerk scanners gebruik maken van de AES-256 encryptie. ‘Slave’ apparaten die via RS485 zijn aangesloten zijn beveiligd middels de MD2 Hash Encryptie.

Heeft u toch nog vragen over de veiligheid, communicatie en encryptie binnen IdentySoft? Neem een kijkje in de gerelateerde artikelen of neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord!