IdentySoft.com - Hoe kan ik een kaart inlezen?

Om een kaart in te lezen in de IdentySoft software gaat u eerst naar het menu gebruikers, maak hier vervolgens een nieuwe gebruiker aan of selecteer een van de huidige gebruikers waar u een pas bij in wilt lezen.

Eenmaal in de gebruiker is het belangrijk om de controleren of het kaart type ingesteld staat op 'Bypass' in plaats van op 'Normal'. Mocht u hier nog nooit een aanpassing in gedaan hebben dan zal het kaart type altijd standaard op 'Bypass' staan

In geval van een 'Normal' kaart type zal u altijd gevraagd worden om een pincode of vingerafdruk alvorens u de ruimte kunt betreden of ingeklokt bent.

Met een 'Bypass' kaart kunt u direct na de herkenning van de kaart de ruimte betreden/ inklokken.

Selecteert u hierna onderin het scherm bij het veld 'Scanners' een scanner waarop u de kaart in wilt lezen. Let er hier wel op dat het inlezen van een kaart enkel mogelijk is via een van de scanners aan de muur en niet via de BioMini.

Nadat u de scanner geselecteerd heeft waarop u de kaart in wilt lezen klikt u op 'Lees Kaart!'. De betreffende scanner zal hierna kort gaan knipperen (ongeveer 5 tot 10 seconden) en de kaart kan voor de kaartlezer van de scanner geplaatst worden. (de plaats van de kaartlezer is altijd te herkennen aan het 'Card' symbool op de scanner)

Nadat u de kaartlezer geplaatst heeft zal u een feedback krijgen in de vorm van een bevestigende toon. De kaart is nu in de software gekoppeld aan de betreffende persoon.

In de software kunt u ook controleren of de kaart daadwerkelijk goed ingelezen is, dit kunt u zien aan de velden 'Kaart Custom' en/of 'Kaart ID' die gevuld worden met een reeks rode cijfers en letters.

Sla de gebruiker vervolgens op en vergeet de gebruiker niet te synchroniseren.

Na de synchronisatie is de kaart succesvol gekoppeld aan de gebruiker en is deze direct te gebruiken om deuren te openen/ te klokken.

Heeft u liever een papieren versie van deze uitleg voorzien van meerdere screenshots ter verduidelijking van dit verhaal, raadpleegt u dan de handleiding in de bijlage van dit bericht.
            Attachments (1)